Blog

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά

Crystal water of Lagonisi beach

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά

 

Τότε η παράδοση αναφέρει ότι ακούστηκε η φωνή του Χριστού, που αφιέρωνε αιώνια τον Αθω στην Παναγία.  Από τότε αφιερώθηκε το Όρος ως «κλήρος και περιβόλι της Παναγίας».Κατά τις ίδιες πάντα μοναχικές παραδόσεις, τα παλαιότερα μοναστήρια ιδρύθηκαν στα χρόνια του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Τα μοναστικά αυτά κέντρα κατέστρεψε ο Ιουλιανός ο Παραβάτης, αλλά τα ανίδρυσαν μεγαλοπρεπέστερα ο Θεοδόσιος ο Μέγας και η Πουλχερία.

 

Σε χρυσόβουλλο του Αλεξίου Α΄ του Κομνηνού προς τη Μονή της Λαύρας (περίπου το 1144) αναγνωρίζεται οριστικό και επιβάλλεται επίσημα η ονομασία: «εφεξής το όρος του Αθω καλείσθαι Αγιον Όρος παρά πάντων».. Ο ίδιος αυτοκράτορας αποκαλεί το Όρος «το πλέον βασιλικόν και όντως θείον μεταξύ πασών των ορέων». athos_by_stathis_xionidis2Ο αυτοκράτορας Ανδρόνικος Β΄ ο Παλαιολόγος το ονομάζει «καταφύγιον πασών των αρετών». Οι καλόγεροι του Αγίου Όρους τη μοναχική πολιτεία του Αθω θεωρούν ανέκαθεν αφιερωμένη στη Μητέρα του Θεού και ονομάζουν το Αγιον Όρος «κλήρον ίδιον της Θεοτόκου» και «περιβόλι της Παναγίας». Σε αυτό ακριβώς το γεγονός βασίζεται και το άβατο του Αγίου Όρους: «όρος ανεπίβατον τη γυναικεία φύσει».

Previous Next

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά

Όρμος Παναγίας

Στην καταπράσινη Σιθωνία βρίσκεται το γραφικό παραδοσιακό λιμανάκι του Όρμου Παναγίας.

Στην πλατεία του Όρμου Παναγίας δεσπόζει το εκκλησάκι των Αγίων Θεοδώρων που χρονολογείται από τα χρόνια του Βυζαντίου το οποίο έχει υποστεί πολλές φθορές και αναπαλαιώσεις στο χρόνο.

Μπορείτε να κάνετε τη βόλτας σας και να προμηθευτείτε είδη λαϊκής τέχνης ή να απολαύσετε τον καφέ σας στα όμορφα καφέ με την υπέροχη θέα. Ακόμα μπορείτε να κάνετε ημερήσια κρουαζιέρα προς το περιβόλι της Παναγίας, το Άγιο Όρος, με τα καραβάκια που αναχωρούν καθημερινά από το λιμάνι.

Το βράδυ μπορείτε να δειπνήσετε στις ταβέρνες του οικισμού μπροστά στο κύμα.

Πολύ κοντά στον Όρμο Παναγίας βρίσκεται ο Άγιος Νικόλαος, παραδοσιακό χωριό με πέτρινες κατοικίες δείγματα της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής της Χαλκιδικής.

Στον Άγιο Νικόλαο θα βρείτε κέντρο υγείας, ταχυδρομείο, ΑΤΜ καθως και πολλά καταστήματα για τις καθημερινές σας ανάγκες.

Στην πλατεία του χωριού μπορείτε να δοκιμάσετε τα ξακουστά σουβλάκια του Αγιου Νικολάου.

 

Νοτιότερα θα συναντήσετε την Βουρβουρού και την νήσο Διάπορο. Από την Βουρβουρού μπορείτε να μισθώσετε βάρκα και να περιηγηθείτε στο σύμπλεγμα των νησιών της ζώντας μια αξέχαστη εμπειρία.

Previous Next

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά

Παραλίες

 Σε απόσταση 300 μέτρων από το Coralli Studios βρίσκεται η υπέροχη  Τρανή Αμμούδα. Η ομορφότερη και μεγαλύτερη παραλία της Χαλκιδικής με τα καταγάλανα νερά της και θέα το Άγιο Όρος, αποτελεί ιδανική επιλογή για κολύμβηση.

 

 Σε απόσταση 1χιλιομέτρου νοτιότερα από το Coralli Studios θα βρείτε το γραφικό λαγονήσι με τους μικρούς κολπίσκους και πρασινογάλανα νερά, κύριο χαρακτηριστικό της Σιθωνίας.

 

 Στην κοντινή Βουρβουρού θα βρείτε τις παραλίες Καρύδι και Φάβα με κύριο χαρακτηριστικό τα καθαρά νερά και την ψιλή άμμο.

 

 Εναλλακτικά μπορείτε να αναζητήσετε την ερημική παραλία της επιλογής σας ανάμεσα σε εκατοντάδες φυσικούς κολπίσκους.

Contact Us

Address Str., Ormos Panagias,Sithonia

Location: Halkidiki, Greece

phone: +30 23750 31 743

mobile: +30 6938 58 06 19

mobile: +30 6977 60 62 08

mail: info@coralli-studios.gr

Latest News

10 Μαρτίου 2016
09 Μαρτίου 2016
09 Μαρτίου 2016

MH.TE. 09.38K.13.3K.07526.0.1

MH.TE. 09.38K.13.3K.07527.0.1

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή